fbpx

Završna svečanost na Teološkom fakultetu 11.6.2017.

U ime verskih sloboda, dr Džon Grac održao predavanje na Teološkom fakultetu
23.08.17.
Prvi studentski simpozijum
23.08.17.

Završna svečanost na Teološkom fakultetu 11.6.2017.

Završna svečanost je posebna prilika kada se obeležavaju četiri godine truda i rada koje su studenti uložili u teološke studije i kada oni dobijaju svoje diplome. Ove godine, tačnije 11. juna, diplomiralo je petoro studenata: jedna devojka i četiri mladića (Ilijana Đorđević, Filip Stojanović, Attila Erdeg, Veljko Milošević i Lehel Nagy-Bata). Veliki broj rođaka, prijatelja i profesora je svojim prisustvom doprineo da ova svečanost zaista bude posebna. Poruku ohrabrenja i motivacije za službu uputio je Đorđe Trajkovski, predsednik Hrišćanske adventističke crkve na području Srbije, Bosne i Makedonije. Jedan od posebnih gostiju bio je i dr Dragutin Matak, profesor Adventističkog teološkog visokog učilišta u Maruševcu, koji se kratkom porukom takođe obratio prisutnima. U želji da celokupni program obogati muzičkim izvođenjem, učešće u programu su uzeli hor Teološkog fakulteta, kao i sastavi „Vesnik“ i „Mozaik“.

Glavni govornik završne svečanosti bio je dr Tihomir Lazić, profesor na koledžu Njubold u Engleskoj. Njegova poruka je podsetila diplomce da smo na ovoj zemlji samo putnici – nomadi, koji ne treba da se zadovolje prosečnim, da se drže samo jednog mesta, jedne vizije, jednog životnog plana, već treba uvek da budu spremni da odgovore na bilo koji Božji poziv, koliko god on bio neočekivan, neobičan, velik.

Samu dodelu diploma je vodio prodekan teološkog fakulteta, mr Dragan Grujičić, predstavljajući nam lično svakog diplomca. On je istakao da je pred nama jedna kvalitetna generacija, koja će biti na blagoslov u ovim krajevima i šire. Prisutnima se u ime 22. generacije obratio student ove generacije, Filip Stojanović, naglasivši da je celokupno njegovo školovanje obeležila jedna osoba i jedna knjiga koje je tom prilikom posebno istakao – Bog i Božja Reč.

Ukoliko poznajete nekoga ko je zainteresovan za upisivanje teoloških studija ili se i sami kolebate u toj odluci, naša vrata su širom otvorena za vas, a mi vas srdačno čekamo dobrodošlicom!

mr Pavle Runić, upravnik Teološkog fakulteta