fbpx

Prvi studentski simpozijum

Završna svečanost na Teološkom fakultetu 11.6.2017.
23.08.17.
25 godina postojanja Teološkog fakulteta u Beogradu
21.09.17.

Prvi studentski simpozijum na teritoriji Srbije održan je u Beogradu na Teološkom fakultetu. Simpozijum je trajao tri dana, od petka do nedelje, i za to vreme studenti su imali priliku da slušaju razna predavanja, učestvuju u debatama i provode vreme u druženju. Većina studenata je poprilično zauzeta tokom godine brojnim obavezama koje fakultet donosi, tako da je ovakav vid upoznavanja i druženja studenata kroz razmišljanje, razgovor i produbljivanje teme odnosa naše vere i akademskog znanja koje stičemo na fakultetu, bio izvanredna prilika za obnavljanje odnosa sa Bogom.

Simpozijum u petak naveče otpočeli smo pesmama u čemu nas je vodio sastav „Vesnik“. Usledila je tema „Duhovna dijagnostika“ govornika Tihomira Lazića. Loše vreme u subotu nije pokvarilo studentsko raspoloženje i želju za novim saznanjima otkrivenih u radu kroz radionice i grupe koje je predvodila Kart Lazić. U popodnevnim časovima za odmor i druženje studenata organizovana je vožnja brodom, dok su studenti koji nisu prisustovali vožnji, imali priliku da učestvuju u interesantnoj diskusiji koju je otvorio Tihomir Lazić. Subota veče bila je posvećena temi „Revolucija na maskenbalu: Cena autentičnog hrišćanstva“ koju je izneo teolog Marko Lukić, što je otvorilo dugu diskusiju koja se odnosila na nedoumice i probleme sa kojima se studenti susreću u toku svojih studija. Poslednjeg dana, u nedelju, usledilo je završno predavanje direktora ADRA-e, Igora Mitrovića. U želji da prikaže koliko studenti mogu da doprinesu društvenom boljitku i humanitarnom radu, govorio je na temu „Šta rade adventisti na ulici: Opasan poziv da budemo borci za pravdu“.

Vreme koje je ostalo do završetka simpozijuma studenti su iskoristili za osnivanje Adventističkog studentskog udruženja koje ima za cilj da ostvari kontakt sa studentima iz ostalih gradova i uključi ih u rad udruženja. Studentski Simpozijum zatvoren je temom predavača i organizatora Tihomira Lazića „Crkva studentskih snova“.

Nakon završenog simpozijuma studenti su bili oduševljeni i ohrabreni da kroz rad novonastalog udruženja učvrste svoja verska ubeđenja i uključe se u različite projekte koje će ovo udruženje ostvarivati u budućnosti.

S nestrpljenjem očekujemo sledeći simpozijum.

 

Stefan Radišić, student Medicinskog fakulteta u Beogradu