fbpx

Škola evangelizma na Teološkom fakultetu

Završna svečanost XXIII generacije
12.11.18.
Serija predavanja PREŽIVETI ŽIVOT – ključevi mentalnog zdravlja
16.11.18.

Mesec avgust je na Teološkom fakultetu bio posvećen „Školi evangelizma“ koja je okupila više od 30-oro mladih ljudi koji su došli da bi učili kako da rade za Hrista. Dani su bili podeljeni na nastavu i misionske aktivnosti, kao i redovna jutarnja i večernja bogosluženja.

Nastava je obuhvatila 4 važna područja evangeliziranja: zdravstveni evangelizam, proročanstva, javni i digitalni evangelizam, i lični evangelizam. Profesori sa Teološkog fakulteta su se trudili da na praktičan način poduče mlade ljude kako da svoje darove iskoriste u evanđeoskom radu. Kao ilustraciju su često koristili primere iz svoje prakse i ohrabrujuća iskustva.

U popodnevnim časovima, studenti su imali razne praktične aktivnosti. Neke od njih su:

‒ Volontiranje u udruženju „Život i Zdravlje“ koje je organizovalo Bazar zdravlja na Adi Ciganliji gde je preko sto građana obavilo različita merenja i dobilo procenu svog zdravstvenog stanja.

‒ BookCrossing kao spontan način, organizovan na svetskom nivou, da knjige kruže od jedne do druge osobe i da se čitaju.

‒ Organizovanje scenskog prikaza sa kulturno-edukativnim sadržajem povezanim sa istorijom drevnog neovavilonslog carstva i judeo-hrišćanskim vrednostima, a baziranim na tekstovima iz knjige proroka Danila 2. glave. Scenski prikaz, koji je više puta bio izveden u Knez Mihajlovoj ulici, prikazao je biblijski događaj koji opisuje istoriju sveta i potvrđuje proročku tačnost knjige proroka Danila.

Početak Škole evangelizma obeležila je seriija predavanja dr Petra Borovića pod nazivom „Korak više ka dobrom zdravlju“, dok je njen kraj obeležila trovečernja serija predavanja pod naslovom „Potraga za životnim vrednostima“ dr Nikolausa Satelmajera. Predavanja su bila iznesena na vrlo pristupačan način, ali vrlo srdačno i sa dovoljno dubine da se broj posetioca iz večeri u veče samo povećavao.

Za ovih mesec dana, polaznici škole su dobili sažete i korisne savete, kao i praktične predloge za rad i korisnost društvu u kojem se nalaze.