fbpx

Serija predavanja PREŽIVETI ŽIVOT – ključevi mentalnog zdravlja

Škola evangelizma na Teološkom fakultetu
12.11.18.
Završna svečanost XXIV generacije
05.11.19.

Serija predavanja PREŽIVETI ŽIVOT – ključevi mentalnog zdravlja

Od 26. do 28. oktobra, na fakultetu je održana serija predavanja „Preživeti život“. Predavač mr Vlado Havran je koristio saznanja pozitivne psihologije u cilju da adresira i razreši životne probleme ljudske svakodnevice. U isto vreme, kroz živopisne opise iskustava ljudi kao što su Mihajlo Pupin, Mikelanđelo i Nik Vujičić, predavač je dodirnuo srca publike.

 

Kroz svoja predavanja, predavač je naglasio činjenicu da naši lični ciljevi nisu najviše dobro i najvažniji sami po sebi, te da smisao treba tražiti izvan nas samih, odnosno u Darodavcu života. Ljudska smrt koja je neizbežna obesmišljava ljudsku egzisteniciju, ali Darodavac života joj može dati potpuniji smisao i može rešiti čak i taj najzagonetniji i najteži problem čovečanstva, a to je prolaznost.

Brojni posetioci su izrazili svoje zadovoljstvo ovom trovečernjom serijom predavanja i iskazali želju da se ovakva predavanja nastave. U periodu od 16. do 18. novembra održaće se novi serijal predavanja sa mr Pavlom Runićem na temu „Život za koji si stvoren“.