fbpx

Završna svečanost XXIII generacije

Izjava Adventističkog teološkog fakulteta o duhovnoj formaciji
06.03.18.
Škola evangelizma na Teološkom fakultetu
12.11.18.

Još jedna završna svečanost na Teološkom fakultetu, održana 3.6.2018. godine,  okupila je roditelje, rodbinu, prijatelje i profesore, da svečano obeleže uspeh studenata koji su svojim marljivim zalaganjem i radom stekli zvanje teologa. Sala je bila puna onih koji su želeli da ovu radost podele sa trojicom mladih ljudi koji su ove godine diplomirali.

Pozdravnu reč je imao predsednik JIEU, pastor Đorđe Trajkovski. On je diplomcima uputio očinske reči saveta i ohrabrenja. Nakon njega, glavnu poruku imao je dr Nikolaus Satlmajer, obrativši se mudrim rečima mladim i tek svršenim studentima, koji će uskoro početi svoj rad u hrišćanskoj službi. Najpre im je ukazao na činjenicu da, premda su stekli mnogo znanja, još uvek ne znaju sve što im je potrebno za službu i nisu sasvim spremni za mnoge izazove s kojima će se u pastorskom pozivu susresti. Tim povodom ih je podsetio da će u svojoj službi biti četvorostruko odgovorni: Bogu, Njegovoj reči, Crkvi i samima sebi, te da je zato potrebno da žive život autentičnog hrišćanstva i stvarne povezanosti sa Bogom.

Program je takođe bio obogaćen muzičkim tačkama koje su vrlo inspirativno izveli horovi TFB-a i crkve Zemun-Novi Beograd.

Potom je usledio najsvečaniji trenutak dodele diploma, koji je vodio prodekan fakulteta, mr Dragan Grujičić. On je biranim rečima ponešto rekao o svakom studentu – Luki Kosu, Žarku Jovanoviću i Aleksandru Paniću.

Uzimajući u obzir sve što je rečeno o tim mladim ljudima, mi se radujemo što će hrišćanska služba biti obogaćena njihovim radom, što će svoje mlade živote posvetiti spasenju onih za koje je Hristos umro. Iako su samo njih trojica diplomirali ove godine, mi verujemo da su to tri vrlo važne osobe i da će zaista poslužiti na blagoslov Božjem delu. Stoga se od srca radujemo.

Fotografije u punoj rezoluciji možete da pogledate na linku