fbpx

Teološki fakultet u poseti crkvama

Javni nastup i komunikacija – javni čas studenata I godine
09.05.23.
Završna svečanost 28. generacije (2019-2023)
24.09.23.

TEOLOŠKI FAKULTET U POSETI CRKVAMA:

  1. SREMSKA MITROVICA (04.03.2023.)
  2. BEOGRAD (22.04.2023.)

 

„Zajedništvo je najjača taktika, niko me ne može uveriti da jedan igrač može napraviti više nego tim!“ (Lino Červar)

Drugi semestar akademske 2022/2023 godine Teološki fakultet obeležava sa dve posebne subote. Udruženim snagama i srcem koje se raduje u službi Gospodu, tim Teološkog fakulteta, uprava i studenti, organizovali su posebna bogosluženja kao gosti u dvema crkvama: Sremskoj Mitrovici i Beogradu.

Pored studenata i uprave, veliku podršku celom bogosluženju dao je i instrumentalni sastav mladih iz Beograda, tako da su vernici mogli uživati u bogatom muzičkom programu. Studenti su posebnu pažnju posvetili rasvetljavanju istina iz biblijske pouke, a podelili su sa prisutnima i svoja iskustva sa Bogom. Za informativni deo o tekućim i budućim dešavanjima na našem Fakultetu bio je zadužen upravnik Fakulteta, Đorđe Trajkovski dok je prodekan Fakulteta, Pavle Runić poslužio iz Božje reči. U Sremskoj Mitrovici slušali smo o razlici pravednika i nepravednika iz perspektive Otrkivenja Jovanovog, a u Beogradu o prolećnim praznicima koji simbolički ukazuju na dolazak Mesije i Njegovu žrtvu.

Naravno, ne treba zaboraviti ni posebno udružene snage hora Teološkog fakulteta koji je celim srcem slavio Gospoda, a zvuci klarineta studenta Ilije Karadžova učinili su da svako srce zatreperi novim žarom Božje neverovatne milosti prema nama.

Velika je čast i naša prednost, već sada ovde na Zemlji, slaviti našeg Boga molitvom, rečju i pesmom. Ove dve posebne subote ostaće zabeležene u sećanju kao posebni trenuci zajedništva baš kao što i himna 264 kaže:

„Jedan Gospod, jedna vera, veže naša srca sva

To jedinstvo neka bude sad i naša molitva…“

 

Olga Nikolić

Poseta crkvi u Sremskoj Mitrovici

Poseta crkvi u Beogradu